NEDOSTAJU VAM SVI ZUBI?

Ukoliko Vam nedostaju svi zubi moguće ih je nadomjestiti fiksnim ili mobilnim protetskim rješenjem.

U slučaju gubitka svih zubi moramo jako paziti na crveno – bijelu estetiku (estetika zubnog mesa i dužine zubi).

Za koje rješenje se odlučiti ovisi o:

Mogućnosti:

 

FIKSNI MOST NA IMPLANTATIMA

Ukoliko postoji dovoljno kosti za postavljanje minimalno 6 implanata, možemo izraditi metal keramički, cirkon keramički  ili cirkonski most na implantatima.

PROTEZA NA IMPLANTATIMA 

Kada nam situacija ne dopušta izradu fiksnog mosta na implantatima, možemo izraditi protezu fiksiranu na implantatima.

Glavna značajka ovog nadomjestka je da se za razliku od mosta koji je čvrsto fiksiran na implantatima, proteza može skidati iz usta radi boljeg održavanja higijene.

Kada je u ustima, proteza je retinirana za implantate, nije pomična, tako da ju pacijenti osjećaju poput svojih zubi. Protezu možemo fiksirati na implantate pomoću prečke, locator – veze, rhein -veze, ovisno o situaciji. U slučaju izrade totalne proteze potrebno je ugraditi minimalno dva implantata za dobru retenciju, a kako bi se dobila i dobra stabilizacija preporuča se ugradnja četiri implantata.

Proteze na implantatima su izrazito zahvalni radovi jer pored vrhunske estetike, pacijentima daju osjećaj sigurnosti i imaju odličnu mogućnost provođenja oralne higijene.

ALL ON 4 

Tehnika koja omogućava u jednom danu pacijentu ugraditi implantate i postavljanje privremenog  fiksnog rada. Nakon najmanje 3 mjeseca izrađuje se definivni protetski rad koji se fiksira vijkom na implantate.  

All-on-4® znači ugradnju 4 implantata u prednji dio čeljusti, pri čemu su dva stražnja implantata postavljaju u kosom smjeru, prateći anatomsku strukturu, a dva prednja implantata polažu se u ravnom smjeru.

TOTALNA AKRILATNA PROTEZA 

Izrađuje se u slučaju gubitka svih zubi. Predstavlja mobilni nadomjestak nedostajućih zubi i oklnih tkiva. U slučaju da se treba izvaditi nekoliko preostalih zuba, izrađuje se imedijatna totalna proteza koja se nosi dok tkivo ne zacijeli, obično oko tri mjeseca. Tek kada se više ne očekuju promjene, pristupa se izradi konačne (definitivne) proteze. Totalna proteza iziskuje veću prilagodbu na nošenje i zbog toga se sve više pribjegava upotrebi dentalnih implantata kojima postižemo funkcionalno jedinstvo proteze i žvačnog sistema.