NEDOSTAJE VAM VIŠE ZUBI?

Ukoliko Vam nedostaje više zubi moguće ih je nadomjestiti fiksnim ili mobilnim protetskim rješenjem.

Za koje rješenje se odlučiti ovisi o:

Mogućnosti:

 

MOST NA PRIRODNIM ZUBIMA – fiksni rad  

Zubni most se izrađuje kada je potrebno premostiti zube koji nedostaju. U tom slučaju susjedne zube je potrebno izbrusiti kako bi se na njih fiksirao most.

Mostovima možemo  nadomjetiti jedan ili više izgubljenih zuba  te vratiti potpunu funkcionalnost i estetiku zubnog aparata. 

U našem dentalnom studiu nudimo Vam krunice I mostove od najkvalitetnijih materijala (potpuna keramika, cirkon, metal keramika), koji se uz funkcionalnost odlikuju i visokom estetskom razinom.

MOST NA IMPLANTATIMA – fiksni rad 

Ovisno o količini izgubljenih zubi i stanju kosti, odredi se optimalan broj implantata za izradu mosta. Most na implantatima je najprikladniji nadomjestak za zube, kako po izgledu tako i po funkciji.

Možemo izraditi mostove koji se cementiraju ili one koji se fiksiraju vijkom na implantate.

KOMBINIRANI RAD – fiksno – mobilni rad  

Sastoji se od fiksno cementiranog mosta ili krunice i djelomične wironit proteze, koji su međusobno povezani zglobnom vezom (attachment). Zglobna veza je retencijski element smješten ispod zubi u protezi, dakle, izvana nevidljiv, što čini ove radove estetski vrlo prihvatljivim.U našoj ordinaciji koristimo zglobne veze koje osiguravaju odličnu fiksaciju i stabilnost proteze, tako da ih pacijenti osjećaju kao vlastite zube.

PROTEZA NA TELESKOPSKIM KRUNICAMA – fiksno mobilni rad 

Parcijalna proteza koja se retinira na teleskopskim krunicama. Teleskopska krunica izrađuje se od zlata a sastoji se od unutarnje i vanjske krunice. Unutarnja je cementirana na zub a vanjska krunica je fiksirana u protezu. Retencija između unutarnje i vanjske krunice se ostvaruje trenjem (frikcijom). Budući da osiguravaju odličnu retenciju i stabilnost proteze, možemo reći da predstavljaju svojevrsni prijelaz između mobilne proteze i cementiranog mosta. Estetski izgledaju odlično.

PARCIJALNE  PROTEZE – mobilni rad 

Mogu biti izrađene od akrilata sa žičanom kvačicom ili mogu biti pojačane metalnim skeletom, pa govorimo o wironit djelomičnoj protezi sa lijevanom kvačicom. Budući da kvačice narušavaju estetiku i dugoročno dovode do klimavosti preostalih zuba mi preferiramo izradu tkz. kombiniranih radova ili proteza na teleskopskim krunicama.

Kontaktirajte nas na: Kontakt